neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

Početna stranica

    ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI    

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

   Znanstveno-istraživački  radovi s tematikom iz Podravskih Sesveta

                                           CB sekcija Podravske Sesvete
-
 osnovana je 21.12.1985. godine. Osnivačka skupština održana je u Maloj sali Općine Podravske Sesvete. Akciju oko osnivanja društva vodili su CB-aši iz Podravskih Sesveta, u suradnji s Radio-klubom Đurđevac i MZ Podravske Sesvete. CB je skraćenica od engleskih riječi „Citizen band“ , što znači građanski val. Radi se o dijelu radio-frekventnog opsega između 27,00 i 27,50 Mhz dodijeljenom na korištenje isključivo građanskim licima. Osnivanje CB sekcije Podravske Sesvete bio je izraz potrebe, želje i nastojanja da se svim zainteresiranim građanima omogući upoznavanje sa značajnim dostignućima iz radio tehnike te da preko radiovalova steknu nove prijatelje te pomognu svojim radom i znanjem u osiguranju veza u naročito važnim situacijama. Cilj sekcije je da provodi popularizaciju radio-tehnike, prati znanstvena dostignuća iz oblasti elektronike, organizira znanstveno popularna predavanja i vrši sustavno usavršavanje svojih članova nabavkom stručne literature te međusobnom razmjenom iskustava. Danas CB sekcija broji oko 116 članova i ima svoje prostorije i kompletnu primopredajnu tehniku.
1986. godine CB sekcija PS je bila organizator natjecanja na kojem su ostvarene 1053 veze s CB operatorima iz raznih dijelova EU. Dvije ekipe radile su sa vrhova Ivanščice i Omanovca. Svim sudionicima natjecanja dodijeljene su diplome, naljepnice i QSL karte.
Te iste godine CB sekcija Podravske Sesvete na natjecanju koje je organizirala CB sekcija Radio-kluba Zelina, kao CB sekcija sa najmasovnijim odazivom svojih članova osvaja 1. mjesto te dobiva u trajno vlasništvo pehar, spomenicu i knjigu.
         

 U subotu 14.11.1987. održana je godišnja skupština u prostorijama CB sekcije, a kao rezultat dvogodišnjih napora bilo je i osnivanje Video kluba pod nazivom TV studio 3 Podravske Sesvete. Zahvaljujući njemu danas možete gledati stotine filmova o Podravskim Sesvetama na YT kanalu pod nazivom „Kratkopisi“. Skupštini su prisustvovali brojni članovi, uzvanici i gosti iz drugih CB sekcija te je donesen vrlo ambiciozan plan za naredno razdoblje.

Za vrijeme ratnih zbivanja sva oprema i uređaji predani su na korištenje HV, te se time prestaje rad CB sekcije. Večina CB-aša kasnije prelazi u radioamaterske vode te radi na UKW-u.
PS. Najpoznatiji i najčešći sesvečki pozivni znakovi na CB-u bili su: Lovac, Pićo, Riki, Nada...
          

  Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama Obrazovanje Župa Kiparski Eko-vrt
  Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća Ferdo Rusan DVD Sesvečko muzičko blago
  Feljtoni, besplatne knjige u .pdf obliku Korisni linkovi  Kratkopisi Glazbena baština kajkavskoga kraja
  Sesvečki umjetnici Gospodarstvo Sport Arhiva vijesti po godinama 2006.-2019.
  Udruge i društva Autori i kontakt PS WiFi  

_______________________________________________________

Computer design and copyright ©1998.-2020.
 

 
__________________________

Mužikaši.eu - kulturna baština

______

Internet radio - 24 sata uživo domaći narodni sastavi

__________________________