Stanko Halusek

   Jedan od sesvečkih mužikaša mlađe generacije rođen je u Podravskim Sesvetama 1959. Svirao je kao samouk, skidajući pjesme po sluhu, harmoniku, sintesizer, violinu, primu  i pjevao u raznim sastavima, grupama i ansamblima, stvarajući tako svoj prepoznatljiv i upečatljiv stil nastupa kojim s lakoćom očarava slušatelja.

      Počeo je svirati još u djetinjstvu  s 12 godina zajedno sa svojim bratom. Najviše je svirao sa poznatim sesvečkim mužikašima: Vlašić Pero bajs i ritam gitara, Đuro Petrovčić Đoko  solo gitara, prima,  Mikša Josip bas gitara, Josip Posavec Pernatačka violina, Drago Matan Bubnjevi. Svirali su i nastupali na različitim priredbama, svadbama, zabavama, u ugostiteljskim objektima i ostalim veselicama u Podravskim Sesvetama i široj okolici.

   Izvodili su originalnu domaću podravsku glazbu, ali su svirali i pjevali i sve ono što su gosti zahtijevali. Repertoar im je brojio preko tisuću pjesama.
Danas svira samo harmoniku više za svoju dušu na rođendanima i na prijateljskim druženjima u vinogradima, jer zabava po društvenim domovima više nema, nema mnogo veselja ni razloga za to.

Autor je teksta
 i aranžmana
 za pjesmu
"Bosonoga"
 koju izvodi zajedno
 s ansamblom
 "Divni dani."

...........................................................................................

Computer design and copyright ©1998.-2013.  Stjepan Jagić 
http://www.podravske-sesvete.hr

The purpose of these WEB pages is to save all musician achievments of its villagers of Podravina and to show them to the whole world as a way of remembrance of  those who are gone and for today´s generation to take a pride in them and to be an example for coming generations
...........................................................

Na adresi  
http://www.youtube.com/user/Kratkopisi
možete pogledati originalne video snimke o ljudima, životu, pjesmi, plesu i narodnim običajima Podravskih Sesveta i Podravine,
sesvećicama i sesvečanima, njihovim ljubavima i htjenjima.

Sve o pučkim narodnim sastavima, skupinama, partijama, društvima i svima ostalima koji su djelovali ili djeluju u cilju očuvanja napjeva, pjesama, običaja i tradicije svoga kajkavskoga kraja.