neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

Početna stranica

ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    CB   FELJTONI    PS WiFi

Udruge i društva          Sesvečki umjetnici          Kiparski EKO-vrt          Ferdo Rusan          Glazbena baština kajkavskoga kraja          Radio stanica Podravske Sesvete

Glazbeni sastavi iz Podravskih Sesveta

Narodni glazbeni sastavi iz Draganca

Podravski narodni glazbeni sastavi

/ Najnovije vijesti 2022.
 

Stanje duša (lat. Status animarum) - neslužbeni podaci
 Župe Podravske Sesvete na dan  31.12.2022. za 2022.  godinu

Kršteni Vjenčani Umrli Prva pričest Sveta Potvrda
20 (10M + 10Ž)
 
3 para
(3 para izvan PS)
19
(8M + 11Ž)
17
(10M + 7Ž)
22
(13M + 9Ž)

Broj stanovnika 2021. godine prema konačnim rezultatima popisa: 1446

24.12.2022.

„Sesvečke žive jaslice“ na Badnju večer, u Parku mira u Podravskim Sesvetama, svake godine postale su mjesto okupljanja brojnih vjernika, znatiželjnika, poznanika i prijatelja iz bliže i dalje okolice. Ovo je već 7. po redu Igrokaz koji su pripremile članice Marijine legije, a uz pomoć Općine Podravske Sesvete, TZ područja Dravski peski i Župe Svih Svetih. Bilo je ovo još jedno nezaboravno druženje u vjeri, nadi i ufanju i željama za bolje sutra. Sesvečki župnik Mario Rukelj na kraju je održao kratak, vrlo zanimljiv i dojmljiv prigodni govor kojim je pozdravio sve prisutne te ih pozvao na Polnoćku u Župnu crkvu te svima zaželio puno mira, zdravlja i Božjeg blagoslova za Božić i Novu godinu.

17.12.2022. - Sesvečki vjernici noćas su upalili četvrtu svijeću u adventskom vijencu, svijeću anđela koja donosi ljubav, u parku ispred župne crkve Svih Svetih u Podravskim Sesvetama.
Kratku liturgiju predvodio je župnik sesvečki Mario Rukelj uz prisustvo mnogobrojnih pobožnih Sesvečana koji su svojim, molitvama, mislima i dobrim željama izrazili svoju duboku svjesnost i nutarnje sabranje.
U vremenu došašća, koje je milosno, bogomdano vrijeme duhovne priprave za Božić, pozvani smo na obraćenje srca i uma, vratiti se nebeskom Ocu kako god da smo se od Njega daleko udaljili, pozvani smo poravnati naše krivudave pute i kročiti cestom mira i ljubavi, dobrote i praštanja. Došašće ili advent je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića. Ujedno je početak crkvene godine.

30.10.2022.
NK Drava Podravske Sesvete – jesenji prvak
3. županijske Koprivničko-Križevačke nogometne lige

U posljednjem 11.kolu od 9 :0 protiv NK Mladosti iz Velikog Ravena osvojio naslov jesenskog prvaka.
 NK Drava je prva na tablici s 27 bodova i gol razlikom od + 41, a u zadnje 3 utakmice ostvarila je  i svojevrstan rekord postigavši 22 gola
 a ne primivši ni jedan.

Igrači NK Drave igrali su dobro, zanimljivo, borbeno
i napadački oduživši se vjernim navijačima kišom golova u protivničkoj mreži.

Pogledajte sve fotografije s utakmice!

2.10.2022. - Proslavljen Blagdan   
                     Majke Božje Čiselske

Štovanje Blažene Djevice Marije, Kraljice Svete krunice ili u našem kraju Majke Božje Čiselske (čislo – krunica) prisutno je u Podravskim Sesvetama još od davnih dana. Ta je pobožnost dio ljubavi prema Majci Božjoj koju hrvatski narod nosi u srcu jer ga je Ona uvijek pratila kroz teška vremena u prošlosti, sve do današnjih dana. Sesvečki vjernici obilježili su ga Svetom misom te procesijom kroz središte Podravskih Sesveta okolo kapele sv. Ivana Nepomuka koju je dao sagraditi 1923. godine Karlo Blažeković tadašnji župnik sesvečki a za čijeg je službovanja nabavljen i kip Majke Božje koji se nosi prilikom procesije, te se moli i pjevaju marijanske pjesme.
Misno slavlje i procesiju predvodio je vlč. Petar Krašek, župni vikar iz Đurđevca, a domaćin mu je bio župnik sesvečki Marko Rukelj.
               
Pogledajte fotografije 

17.9.2022.
U Dragancima, pred više od stotinjak ljubitelja podravske glazbe, rodbine, prijatelja i žitelja Draganca, kraj Društvenog doma otkriveno je spomen obilježje Blažu Lengeru. Ono se sastoji od kipa Blaža s bajsom izrađenog u drvu i Info table na hrvatskom i engleskom jeziku. Kip je izradio Krunoslav Posavec, poznati sesvečki umjetnik, čije su skulpture izrađene u drvu nadaleko poznate. Akciju je pokrenula Udruga mladih Draganci na čelu s Juricom Tomljenovićem, koja je i financirala troškove izrade. Pripomogla je i Općina Podravske Sesvete te Turistička zajednica područja Dravski peski. Svečanost su svojim nastupom i izvođenjem Blaževih pjesama uljepšale članice pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Podravske Sesvete.

Akcija je pokrenuta u čast 100. godišnjice rođenja Blaža Lengera, ali i kao spomen na sve pojedince i sastave koji su potekli iz Draganca kao što su: Velimir Lenger, Ivan Belobrk, Valent Sabolić, Franjić Stjepan, Slavko Šantek, Ivan Krupski, Štefina Franjić i ostali znani i neznani samouki muzičari koji su slavu podravske glazbe pronijeli diljem Hrvatske i svijeta. Svi oni dali su dio sebe i svoje ljubavi podravsko0j glazbi i ostali njen značajan dio, a njihove pjesme se još uvijek rado slušaju.    Pogledajte fotografije

15.09.2022.

U Ulici braće Radića(Koci) završeno polaganje drugog sloja asfalta, čime je ta ulica postala sigurnija za promet, ljepša i oku ugodnija. Ugovor o izvođenju radova na obnovi prometnice u Ulici Braće Radića . potpisali su direktorica tvrtke Poduzeće za ceste d.o.o. iz Bjelovara Marijana Radičević i općinski načelnik Mladen Sitek, 01. srpnja 2022. godine. Ugovorena vrijednost radova iznosi 575.010,00 kuna s PDV-om.


                      Pogledajte fotografije

 

10.9.2022.
U maloj Sali Općinske zgrade u Podravskim Sesvetama, prisustvovali smo jednom zanimljivom, duboko ljudskom događaju. Predstavljanju druge knjige, romana „Madež u obliku crvene jagode“, sesvečke spisateljice Jele Šerbeđije, kroz koji nas je svojom osebujnošću i neponovljivim šarmom vodila Božica Jelušić. Sala je bila puna ljubitelja lijepe riječi, rodbine, prijatelja i znatiželjnika. Najzanimljivije dijelove romana pročitala nam je spisateljica sama, pomažući nam da prodremo u njene misli, njene snove, njeno srce.
„Počela sam pisati roman, ne znajući kamo će me odvesti mašta, sjećanje na djetinjstvo i odrastanje, i što se sve

skriva u kutiću moje duše. Ponekad sam iznenadila samu sebe, shvativši da nisam samo ja pisac, nego i da sam život piše romane.“ Rekla nam je Jela Šerbeđija. Knjigu je svojim crtežima obogatio Josip Cugovčan, poznati sesvečki umjetnik, dajući knjizi posebnu draž, ljepotu i vizualnu privlačnost. Knjiga je štampana uz pomoć Općine Podravske Sesvete. Bila je to nezaboravna večer u kojoj smo se mogli bar na trenutak vratiti u dane djetinjstva, u dane nekih sretnijih vremena, koja su imala svoje srce i svoju dušu. Hvala Jeli Šerbeđiji na prekrasnoj knjizi i lijepoj riječi. https://www.facebook.com/podravskesesvete/posts/
pfbid02pm2cUNPkvGhrTQ8RDgt4SLATC8QHY8vNeWeAsGjoJYY13hwgVpio7oeEb3tzkDfZl

28.8.2022.
 U organizaciji HFD Sesvečice u Velikoj Sali Društvenog doma u Podravskim Sesvetama održana prezentacija očuvanja kulturne baštine s područja Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

 Svoje kulturno blago predstavili su nam članovi i članice: Udruge umirovljenika Podravske Sesvete, Čuvarice kulturne baštine Kladare, „Guščarice“ iz Grabovnice, KUD „Petar Preradović“ Grabovnica i Udruga žena Dinjevac. Tako su posjetitelji mogli vidjeti podravsko etnološko, etnografsko blago i kulinarsko umijeće u izradi raznih vrsta domaćih kolača te plodova prirode.

https://web.facebook.com/podravskesesvete/posts/
pfbid06d7PK4SnunNq7HMNgzWpMkHMVm2iwK9bX956
xkoCGVMBfYk48HEgW6TscUouqhSdl

U nedjelju 28.8.2022.
u Župnoj crkvi Svih Svetih
 u Podravskim Sesvetama uveden je u službu novi sesvečki župnik vlč. Mario Rukelj.

Uvođenje je izvršio mons. Dario Paviša izaslanik varaždinskog biskupa Joze Radoša. Misi je prisustvovao veliki broj vjernika, a slavlje je uveličala čs. Karmen sa crkvenim zborom. Na svetoj misi, u ime predstavnika Župnog ekonomskog vijeća i Pastoralnog vijeća obratio se Ivan Derežić, te uz lijepe riječi dobrodošlice uručio župniku poklon.

https://web.facebook.com/podravskesesvete/posts/
pfbid0a3eUUiQTgqToHu9hRw6pwwhARpiWeboZGF
aHkuyQE1qLCDq15VuYcD5Zwf5PPyVBl

21.08.2022.
-
Oproštajna misa sesvečkog župnika
         
  https://www.youtube.com/watch?v=TeKmL3dxXr8

 U Vrtu mira u Podravskim Sesvetama, svoju oproštajnu misu služio je Prečasni Krunoslav Kefelja dosadašnji župnik Župe Svih svetih u Podravskim Sesvetama. Nakon 16 godina službovanja Odlukom varaždinskog biskupa Bože Radoša od 12. srpnja 2022. razrješuje se službe župnika u Podravskim Sesvetama i imenuje se župnikom u Draškovcu. Na misi se je okupio veliki broj vjernika i prijatelja ne samo iz Podravskih Sesveta nego i iz okolnih Župa. Izrečene su mnoge riječi zahvale, priznanja i oproštaja, a suze s lica odnio je vjetar, brišući sve nedorečene misli i osjećaje.
 
https://www.facebook.com/podravske/posts/
pfbid02qU4vusdaeb2wwu8o1QL7qu74BLeyBnBY
u39QH8NzPiXdMt2x2Pzi2C1zWCia6zv1l

 U Podravskim Sesvetama,2.7.2022. pred mnogobrojnom publikom, održano tradicionalno 4. Ivanje v Sesvetam.

  Uz bogat kulturno-umjetnički program, paljenje Ivanjskog kresa, druženje uz tamburaše, napuhance za najmlađe te kinoprojekcija filma pod zvijezdama, vrijeme je brzo prošlo. Posjetioci su mogli osjetiti čar izvornog, domaćeg podravskog folklora, čar veselja što su ga sa sobom donijele folklorne grupe, njihovu bezbrižnost i ljubav u svakom pogledu, plesu i pjesmi. Ovu manifestaciju je svojim prisustvom uveličala i poznata podravska pjesnikinja i spisateljica Božica Jelušić. U programu su nastupila Kulturno umjetnička društva iz: Virovitice, Dinjevca i Starogradačkog Marofa te domaćin HFD Sesvečice koje su bile i organizator ove manifestacije.
                                               https://www.facebook.com/podravskesesvete/posts/
                        
pfbid036xKPZNiDjNKJK761rBv3skStzbP6YWCTPWswHrKW3jrrppRkX7WUk3b5LwD6Q1E4l

 


U organizaciji DVD Podravske Sesvete i VZO Podravske Sesvete održano je  9. KUP natjecanje operativnih vatrogasaca.
26.6.2022.
Natjecalo se 13 ekipa iz pet Županija, ukupno oko 100 vatrogasaca. Nastupile su dvije ekipe iz Bjelovara te DVD Rakovec, Mala Črešnjevica, Klanjec, Tuhelj, Lučenica, Rajić, Domaji, Otočka, Varaždin Breg, Čret i Pitomača. Za samu organizaciju natjecanja, opreme i prehrane brinulo je oko 40 sesvečkih vatrogasaca.Natjecanje je počelo u 10,00 sati u slijedećim vježbama: Vježba sa usisnom pumpom, Hidrant, Vježba sa autocisternom, Izvođenje vatrogasnih zadaća, Vježba iznenađenja, Pospremanje opreme, Pronalaženje unesrećene osobe i Zečji nasip. Natjecanje je završeno oko 17,00 sati. Ekipe su za sudjelovanje dobile Prizanja, medalje i pehare, a najbolje su bile: 1. mjesto – DVD Čret 2. mjesto – DVD Varaždin Breg  3. mjesto – DVD Rakovec
https://www.facebook.com/podravskesesvete/posts/
pfbid032QU28xupdMp9GqH3FKAA7WNassujAnN7JXr9yxhnH9WTdT272eGD1FC8sD87QDbLl

 

16.6. 2022. - Tijelovo
Svetkovina presvetog tijela i krvi Kristove

U Podravskim Sesvetama blagdan Tijelova slavi se od pamtivjeka, svečanom procesijom u kojoj sudjeluju brojni župljani, a župnik sesvečki, prečasni dekan Krunoslav Kefelja je nosio Presveti oltarski sakrament. Tom prilikom vjernici su se pomolili kod svake sjenice i dobili blagoslov. Na kraju procesije u crkvi se je održala zajednička molitva te ponovo svima podijeljen božji blagoslov.
   https://www.facebook.com/podravskesesvete/
                 
posts/3263508603964699 

U Galeriji skulptura Ivan Sabolić u Peterancu, predstavila su se u četvrtak 19.5.2022. trojica Sesvečana - Posavec, Kovačić i Cugovčan.
 
Nakon uvodnog govora ravnatelja Muzeja Koprivnica dr. sc. Roberta Čimina, o izložbi Krunoslava Posavca govorila je kustosica izložbe Helena Kušenić, a izložbu je otvorio načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić.Krunoslav Posavec se predstavio u Peterancu izborom iz skulptorskog stvaralaštva. Izloženo je pet kiparskih radova u drvu. Izložba njegovih radova može se razgledati u Galeriji skulptura Ivan Sabolić u Peterancu do 18. lipnja 2022. godine.
Buduće čitače sigurno će uveseljavati najnovija zbirka pjesama Željka Kovačića: „Zakaj je pevec prestat kukurikati?“, ilustriranu vinjetama Josipa Cugovčana. Knjigu Željka Kovačića možete kupiti u Galeriji

Koprivnica.Svoja sjećanja na Željka Kovačića iznijeli su Josip Cugovčan i Robert Čimin, dok je pjesme iz zbirke interpretacijom na izvornom  sesvečkom govoru predstavila gospođa Jela Pintarek. Knjiga je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija, Općine Podravske Sesvete i Muzeja grada Koprivnice.  https://www.facebook.com/podravskesesvete/posts/3241825172799709 

13.05.2022.

Sveta Potvrda

U Župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama, uz prisustvo roditelja i kumova, te mnoštva vjernika, sakrament Svete Potvrde dvadeset i jednom krizmaniku iz Podravskih Sesveta i jednom iz Župe Kalinovac podijelio je Mons. Bože Radoš, varaždinski biskup. Domaćin je bio župnik sesvečki prečasni dekan Krunoslav Kefelja, a gosti su bili župnici iz susjednih Župa. Pjevačkim zborom je uspješno rukovodila čs. Karmen Hajdinjak izvodeći prigodne vjerske pjesme.

  https://www.facebook.com/podravskesesvete/
                 posts/3235779510070942

Na Praznik rada 1. svibnja 2022., na TRC karauli Mekiš održano je natjecanje u kuhanju graha.
  Sudjelovalo je 11 ekipa, a materijal za pripremu jela osigurali su TZ područja Dravski peski, Općina Podravske Sesvete te sami sudionici natjecanja. Nakon dugog i napornog vijećanja, isprobavanja graha na sve moguće načine Komisija je u kasnim poslijepodnevnim satima proglasila najboljim grah natjecatelja pod nazivom „Naš prvomajski grah“. Prve tri ekipe dobile su pehar, medalje, poklon paket Općine Podravske Sesvete te Priznanje za sudjelovanje. Sve ostale ekipe dobile su priznanje za ukusno pripremljeno jelo i uloženi rad i dobru volju. Svi prisutni mogli su besplatno isprobati grah i sve vrste pića besplatno, baviti se sportskim aktivnostima na okolnim terenima te se prošetati do rijeke Drave i uživati u prirodnim ljepotama podravskoga kraja. Uz to sve prisutne je zabavljao DJ Carllex. Bilo je to jedan ugodno i zabavno proveden dan.
    https://www.facebook.com/podravskesesvete/
               posts/3226148504367376

U nedjelju, 24. travnja 2022., nakon dvije preduge godine, umirovljenici iz Podravskih Sesveta ponovo su obilježili "Matkinu nedjelju".

U cjelovečernjem programu su pored pjevačke skupine domaćina sudjelovali i gosti iz Udruge umirovljenika grada Kutine i sesvečka pjesnikinja Bosiljka Pavlović koja je pročitala nekoliko pjesama iz svoje tek prije par dana objavljene 4. knjige „Dvadesetpeti sat“. Uz goste Udruga umirovljenika iz Đurđevca, Ferdinandovca i Turanovca, večer je protekla u druženju, zabavi i plesu, a sitni sati rastanka pokazali su kako su godine ipak samo broj.

   https://www.facebook.com/podravskesesvete/
                    
posts/3221648828150677

U subotu 23. travnja 2022., na Etno imanju Josipa Cugovčana u Podravskim Sesvetama, održana je tradicionalna radionica i izložba “Pisanica uspomena i prijateljstva”.
  
Tu se nalazi velika i značajna etno zbirka, u okviru koje je i stalna izložbena postava pisanica 35 izlagača iz Hrvatske te 8 iz drugih zemalja.Na radionici je sudjelovalo petnaest umjetnika iz pet županija, koji u svom radu koriste različite tehnike oslikavanja i izrade pisanice. Sudionike su pozdravili domaćin Josip Cugovčan, Alen Janći iz TZ područja “Dravski peski” i Kristina Sočev iz TZ Koprivničko-križevačke. Uvodni govor održao je Krešimir Blažek, kulturni djelatnik. Izaslanica Kc-Kž župana i članica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za  ravnopravnost spolova Verica Rupčić je zahvalila organizatoru na velikom trudu u organizaciji ovog

događaja, kao i na svemu što čini u očuvanju i njegovanju naše kulturne i etnografske baštine. Na kraju ovog lijepog i nezaboravnog druženja sve prisutne je očarala svojim nastupom i izvođenjem starih podravskih pjesama Pjevačka skupina Udruge umirovljenika Podravske Sesvete, a nakon toga svim sudionicima su podijeljena priznanja za sudjelovanje i doprinos u razvijanju kulturne tradicije.                           https://www.facebook.com/podravskesesvete/posts/3220565298259030

U petak 22. travnja 2022., u Maloj Sali Općine Podravske Sesvete održana je promocija 4. knjige pjesama poznate sevečke pjesnikinje i spisateljice Bosiljke Pavlović.

Knjiga s oko 180 stranica i gotovo isto toliko pjesama pod nazivom „Dvadeset peti sat“, bio je više nego dovoljan razlog da obožavatelji njezinih pjesama, ljubitelji lijepe riječi i zabave, znatiželjnici, rodbina i prijatelji dođu i uživaju u gotovo dva sata programa, te još 2 sata neformalnog druženja. Program su u duetu na vrlo zanimljiv, neočekivan i uzbudljiv način vodili Robert Rodman i Josip Petrlić Pjer. Oni su nas upoznali s dosadašnjim radom autorice i predstavili najnoviju knjigu. Pjesme iz knjige su nam s ljubavlju i zanosom pročitali Stanislava Simon, Maja Pandur Škudar, Tanja Britvić, Đurđa Ivčić, Davor Šikljan, Melita Hajtić, Renata Štefec, Sandra Šerbeđija i Mirjana Rusan. A posebnu notu, onu glazbenu dali su programu flautistica Karla Britvić te Josip Petrlić Pjer čija je izvedba pjesme „Zavrti svoj kišobran“ digla svu publiku na noge. Prisutne su pozdravili i načelnik Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek te Krunoslav Kefelja, župnik sesvečki.
   „I nije istina da prolaze proljeća, ljeta, jeseni i zime. Oni se redovito vraćaju.. To samo prolazi naše vrijeme. Ali to tako treba biti. Jer... Nečiji dani opet dolaze. A naši dani se vratiti neće. Zato je Dvadesetpeti sat moguć, ako ga se odluči stvoriti, skrojiti, ukrasti vremenu koje neminovno curi. I uživati dajući sebe tom satu. Za moje ili nečije trenutke, sate. Dvadesetpeti sat sam ja za druge, u svemu što pišem. To jest zauvijek dio mene.
     https://www.facebook.com/podravskesesvete/posts/3220076611641232

    Blagdan Cvjetnice u Podravskim Sesvetama,
                           
 10. 04. 2022.

Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje kršćanski je blagdan koji se slavi svake godine nedjelju prije Uskrsa. Običaj je da se na misu nose maslinove ili grane nekog drugog stabla na blagoslov. Tom prilikom održana je manifestacija pod nazivom „Uskrsna košarica dobrote“ u organizaciji HFD Sesvečice, a u suradnji s općinom Podravske Sesvete i Konjičkim klubom Podravske Sesvete. Članovi udruga s područja Koprivničko-križevačke županije, ali i šire, prisustvovali su Svetoj misi u Župnoj crkvi Svih Svetih u Podravskim Sesvetama. Nakon Svete mise članovi Udruga odnijeli su uskrsne košare dobrote potrebitima, kako bi im ovaj veliki kršćanski blagdan učinili boljim i ljepšim.
  https://www.facebook.com/podravskesesvete/
              
posts/3210014635980763


2.  Pješački križni put Župe Svih svetih 
      Podravske Sesvete
  28.03.2022.

Jučer je šesdesetak sesvečkih vjernika obišlo 14 postaja Križnog puta – simboličkih 14 raspela na području Općine Podravske Sesvete. Tijekom pješačenja od oko 15 km koje je trajalo gotovo 4 sata, vrijeme je bilo lijepo, proljetno, sunčano Ovom prilikom neki vjernici su imali prvi put priliku vidjeti neka od raspela na Dragancima i Drvenkarovim konacima. Zbog uvjeta puta mnogi stariji vjernici pridružili su se molitvi uz pojedina raspela te tako zajednički u duhu sjetili se Isusove muke.
     https://www.facebook.com/podravskesesvete/
                 
posts/3200406516941575

05.03.2022.

U petak, 4. ožujka 2022. godine u posjetu Župi i Općini Podravske Sesvete bio je varaždinski biskup mons. Bože Radoš u pratnji svog osobnog tajnika Marka Domitera.

Dio je to redovne biskupske vizitacije svake 5 godine. Domaćin mu je bio sesvečki župnik Krunoslav Kefelja, prečasni dekan. Osim Župne crkve Svih svetih biskup je posjetio Općinu Podravske Sesvete gdje ga je dočekao načelnik Općine Mladen Sitek sa svojim suradnicima. U podužem razgovoru biskup je upoznat sa sadašnjim društveno-ekonomskim i demografskim stanjem u Općini te planovima za budućnost. Svoj boravak u Podravskim Sesvetama mons. Bože Radoš nastavio je druženjem s najmlađima u Dječjem vrtiću „Leptirići“ podijelivši im darove. Nakon toga vratio se u Župni dvor gdje je održao odvojene razgovore sa članovima Ekonomskog i Pastoralnog vijeća te Molitvenih

zajednica. Poslije toga razgovarao je sa zvonarima sesvečke crkve i voditeljicom PŠ Podravske Sesvete. U 17 sati i 15 minuta u Župnoj crkvi Svih svetih biskup mons. Bože Radoš predvodio je Svetu misu za sve župljane te se zadovoljan viđenim vratio u Varaždin.                                  https://www.facebook.com/podravskesesvete/posts/3182653092050251

15.02.2022.

        Izabrani novi Župni ekonomski vijećnici   
                       i  Pastoralno vijeće


U nedjelju pod Svečanom podnevnom misom u Župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama , svečanu prisegu dali su članovi Župnog ekonomskog vijeća: Tudić Dejan, Derežić ivica, Derežić Petar, Kirin Damir i Kovačić Željko. Svetu misu je služio župnik Krunoslav Kefelja, prečasni dekan. Izbor članova Župnog ekonomskog vijeća potvrdio je biskup Varaždinske biskupije mons. Bože Radoš.

 

Arhiva vijesti po godinama: 2006. - 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O Podravskim Sesvetama

Zemljopisni položaj    Povijest  Priroda
_______________________________

Obrazovanje

Osnovno školstvo, predškolski odgoj,
ostale obrazovne aktivnosti

________________________________________

Feljtoni

Znanstveno istraživački radovi s tematikom
 iz Podravskih Sesveta,
 besplatne knjige u .pdf formatu

_______________________________

Sesvečki umjetnici, udruge i društva

slikari, kipari, pisci, fotografi...
________________________________________

Our emigrants

Naši iseljenici
_______________________________

Kiparski EKO-vrt

Vrt sačinjavaju skulpture oblikovane u
hrastovom drvetu u prirodnoj veličini...

_______________________________

Sesvečko muzičko blago

Ivan Rep i Andrija Štefanić Mišeta

Glazbeni sastavi, svirači, pjevači,
 izrađivači glazbala, zapisivači...

________________________________________

Kratkopisi

Filmovi o Podravskim Sesvetama,
 sesvećicama i sesvečanima

Glazbena baština kajkavskoga kraja

Podravski narodni sastavi
Zagorski narodni ansambli

 

CB sekcija Podravske Sesvete

 

Radio stanica Podravske Sesvete

___________________________________
 
Podravske Sesvete: 
  Položaj        Povijest        Priroda
Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama
Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća
Feljtoni
-
istraživački radovi sa sesvečkom tematikom
Arhiva vijesti po godinama 2006.-2017.
Besplatne knjige podravskih autora
Draganci
Obrazovanje
Ferdo Rusan
Korisni linkovi 
Gospodarstvo
Autori i kontakt
Mekiš
Župa
DVD
Kratkopisi
Sport
PS WiFi
Our emigrants  (Naši iseljenici)
Kiparski Eko-vrt
Udruge i društva
Sesvečki umjetnici
Sesvečko muzičko blago
Glazbena baština kajkavskoga kraja
 

I u 2021. godini možete nas i dalje pratiti
 na poveznicama dolje:


http://www.podravske-sesvete.eu
https://www.facebook.com/
podravskesesvete

https://www.facebook.com/
sesvetepodr

https://www.facebook.com/
dragancisesvete

https://www.facebook.com/
podravina365

https://www.youtube.com/user/
Kratkopisi

http://www.muzikasi.eu

 
___________________________________
 
Podijelite sadržaj stranice na:
___________________________________
 

Napomena:
Stranice ne upotrebljavaju "kolačiće" ("cookies"), niti prikupljaju podatke o posjetiteljima stranica. Politika zaštite osobnih podataka na serverima na kojima se nalaze naše stranice dostupna je na adresama:

https://midnel.hr/pravilnik/    i    https://midnel.hr/privatnost/ .

___________________________________
 


Neslužbene, znanstveno-obrazovne i informativne stranice o Podravskim Sesvetama!
_______________________

Computer design and copyright
©1998. - 2022
.
 


Objavljeni su
prvi službeni rezultati popisa stanovništva u Općini Podravske Sesvete 2021. godine
 


Ukupno popisano stanovnika: 1477
Ukupan broj stanovnika: 1453
Kućanstva: 488
Privatna kućanstva: 487
Stanovi ukupno: 683
Stanovi za stalno stanovanje: 668
 


Podravske Sesvete 2011: 1630
2021: 1453
Manje: 177  ili 11 posto
 

 


Stanje duša (lat. Status animarum) -
neslužbeni podaci
 Župe Podravske Sesvete na dan 
31.12.2021.
 za 2021.  godinu
 


Kršteni/rođeni

15
(10M+5Ž) + 6 rođ.
(krstit će se u 2022.) = 21 rođen
 


Vjenčani

7 pari + (3 para izvan PS)
 


Umrli

26(13M+13Ž)
od toga 3 s prebivalištem
izvan Općine PS
 


Prva pričest - 13
Sveta Potvrda - 11
 

 

24.02.2022.
 Postavljena i otvorena naša dugo očekivana knjižnica na otvorenom
 
Besplatno čitanje, posudba i razmjena knjiga. Slobodno ostavite koju knjigu ili časopis te pronađite nešto za sebe. Osim što će krasiti naše malo selo, knjižnica će poticati na čitanje i mlade i stare. Knjižnica je postavljena kraj kapelice sv. Ivana Nepomuka u središtu Podravskih Sesveta, apostavili su je i izradili vrijedni članovi SUME.

 

22.6.2022. - "Tragovi u vremenu", Dražen Nađ
Umjesto predgovora
Čovjek je stvoren da stvara u vremenu i prostoru. Svoju stvaralačku snagu duguje Stvoritelju i kroz različite epohe vremena izražava ju shodno svome razvoju. Sam razvoj čovjeka odnosno njegov bitak u vremenu uvijek pojmimo uspoređujući s prošlim događajima. Kako je nekada bilo. Bilo je to u ono vrijeme drugačije. Teško a ipak dobro. To su najčešće rečenice koje možemo čuti u sadašnje vrijeme. No doista jeli bilo tako. Valjda jest. Ipak kada sagledamo u nutrinu tada čovjekova bitka ipak je bilo teško. Mnoge stvari nisu bile toliko dostupne i nekako sve se jako oslanjalo na sirovu fizičku snagu. Danas je sve automatizirano i sam čovjek izgubio je onaj sirovi stvaralački nagon te se tako prepustio kolotečini djelovanja drugoga. Doista ipak danasnimalo nije lakše nego je to bilo prije. Svako vrijeme donosi i dobre i loše dane. Donosi život. S odmakom ipak nekako sa sjetom se prisjećamo prošlosti. Gajimo neke pozitivne i dobre energije, a možda zato što to vrijeme više ne možemo vratiti. Ipak zahvaljujući pojedincima koji su si jednostavno dali ipak truda da neke svakidašnje događaje danas prikažu na svojstven način, imamo priliku jošuvijek vidjeti iz prve ruke kako je to bilo. Upoznati iskonski život nekog vremena. Iz tih tragova proteklog na trenutak možemo oživjeti tu prošlost. Zapisati, dokumentirati i barem u nekom formatu sačuvati trag čovjekova bitka.                
Dražen Nađ, autor

 

     
 
 

___________________________________________________________________________________
Neslužbene, znanstveno-obrazovne i informativne stranice o Podravskim Sesvetama!
Computer design and copyright©1998. - 2023.