neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

Početna stranica

ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI 

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

 

/ vijesti 2018.
31.5.2018.
TIJELOVO

Punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, u Podravskim Sesvetama slavi se od pamtivjeka, svečanom procesijom u kojoj sudjeluju brojni župljani. Tom prilikom naš župnik Krunoslav Kefelja, nosio je  Presveti oltarski sakrament. Mnogobrojni vjernici Župe svih svetih  pomolili su se  kod svake sjenice i dobili blagoslov. Na kraju procesije u crkvi se je održala zajednička molitva te ponovo svima podijeljen božji blagoslov.

27.5.2018.
7. Vatrogasni kup Podravske Sesvete

U organizaciji DVD-a i podršku Vatrogasne zajednice Podravske Sesvete, u nedjelju 27. svibnja 2018. godine na širem području Općine održan je 7. Vatrogasni kup Podravske Sesvete - takmičenje operativnih vatrogasaca. Javilo se 10 društava:  Breza, Domaji, Đurđevac, Klanjec, Mala Čerešnjevica, Novi Marof, Ozalj, Čret i VZG Bjelovara. Na ovom takmičenju ekipe su se natjecale u 10 različitih disciplina u kojima su pokazale spretnost, brzinu i znanje u savladavanju i rješavanju raznih nepredviđenih situacija koje se mogu dogoditi  u stvarnim uvjetima prilikom rješavanja vatrogasnih zadaća. Na organizaciji ovog takmičenja domaćin učestvuje sa 35 članova, a ekipe dolaze svaka sa najmanje 7 članova, iako ih često dođe i više kao podrška pojedinoj ekipi. U goste su došli i predstavnici pojedinih susjednih društava, Predsjednik Vatrogasne zajednice županije Koprivničko-Križevačke gospodin Goran Matoničkin, koji je ujedno i otvorio ovo vatrogasno takmičenje. Ispred općine Podravske Sesvete natjecanje su pratili načelnik Općine Bratanović Krunoslav i  Sitek Mladen, njegov zamjenik, te brojni sesvečani kao gledaoci i navijači. U fer i korektnom takmičenju sve ekipe dale su svoj maksimum i pokušale osvojiti što bolji plasman jer domaćin takmičenja DVD Podravske Sesvete,  za prva tri mjesta pripremio je pehare i medalje.
      Poredak: 1. Čret, 2. Klanjec, 3. Domaji i 4. mjesto i drvena medalja, umjetnički rad - Rajić.(medalja-obećanje s prošlog natjecanja)

„Radujemo se svim pristiglim ekipama i njihovim članovima kao i svim gostima te im želimo puno sreće i da se ugodno osjećaju u našim Sesvetama. Ovakvom takmičenju zaslužni su svi naši vatrogasci DVD-a  Podravske Sesvete i pojedini članovi društva Mekiš  na čelu sa predsjednikom Jušta Mladenom. Najveći doprinos održavanju ovog takmičenja dao je zapovjednik Vlašić Krunoslav uz nesebičnu podršku predsjednika Drvenkar Damira i  dozapovjednika Golubić Danijela kao i svih članova Upravnog odbora društva Podravske Sesvete. Koristim priliku da se zahvalim na velikoj pomoći Halusek Marici, inače supruzi i mami naših  vatrogasaca Stjepana i Miroslava, koja nam kuha i daje snagu da izdržimo već duži niz godina bez ikakve naknade - rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice općine Podravske Sesvete Cugovčan Petar.

25.5.2018.
Dan otvorenih vrata sesvečkih udruga

Danas s početkom u 17,00 sati ispred zgrade Općine Podravske Sesvete održan je  Dan otvorenih vrata sesvečkih udruga. Tom prilikom je u općinskoj zgradi jedna prostorija dana na korištenje HFD Sesvečice.

Brojni posjetitelji osim u prikazu rada udruga mogli su uživati u domaćim kolačima, trešnjama, jagodama i  vinu. Posebni užitak bio je na kraju u prostorijama lovačkog doma LU Jelen Podravske Sesvete – gdje ste mogli doživjeti posebni gastronomski užitak uz čuveni „sesvečki vatreni srneći gulaš“.

Nastupili su: KPU ''Mladost'' - prikaz starih narodnih sportova LU ''Jelen'' – prikaz gađanja glinenih golubova (lovački dom)
ŠRK ''Kečiga''- predstavljanje kluba HFD ''Sesvečice''- prikaz tradicijske kulture Podravskih Sesveta
UDRUGA UMIROVLJENIKA Podravske Sesvete - prikaz tradicijskih radinosti
23.5.2018.
Dan škole

U Velikoj sali Društvenog doma u Podravskim Sesvetama, danas je s početkom u 17,00 sati održana priredba učenika Područne škole Podravske Sesvete  povodom Dana škole. Tom prilikom najmarljivijim i najvrjednijim učenicima, koji su postigli zapažene rezultate na državnim i županijskim natjecanjima iz raznih predmeta, nagrade su podijelili ravnatelj OŠ Kloštar Podravski Mirko Šandrovčan, voditeljica PŠ Podravske Sesvete Renata Bratanović-Palaić  i Mladen  Sitek, zamjenik općinskog načelnika, u ime Općine Podravske Sesvete. Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta učenicima i njihovim roditeljima, učiteljima, prijateljima i znancima, koji su s velikim zadovoljstvom pratili zanimljiv kulturno-umjetnički program te izložbu radova školske zadruge „Kotačica“.

13.05.2018.
Sveta  Potvrda

Danas su učenici 8.d razreda PŠ Podravske Sesvete, njih 18, primili u Župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama, sakrament Svete Potvrde ili Krizme.

Sv. sakrament je podijelio prečasni Josip Koprek, delegat varaždinskog biskupa, a domaćin mu je bio naš župnik Krunoslav Kefelja.  Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta vjernicima - roditeljima, prijateljima i gostima. Uz učenike je bila i njihova vjeroučiteljica Tanja Buneta te njihova razrednica Ivana Matkov. Svečanost je uljepšao crkveni zbor pod vodstvom čs. Karmen Hajdinjak.

04.05.2018.
Učenici  OŠ "Braća Radić" iz KC posjetili Etno imanje Cugovčan

Učenici 4.a i 4.d razreda OŠ „Braća Radić“ iz Koprivnice sa svojim učiteljicama Sanjom i Snježanom, u okviru Škole na otvorenom, posjetili su danas botanički rezervat prirode „Crni jarci“ na Dragancima, uživajuću u bogatstvu prirode te mirisu rascvjetanog bagrema (akacije). Nakon toga bili su gosti na Etno imanju Josipa Cugovčana. Pogledali su paleontološku, etnografsku i slikarsku zbirku u kojoj je i dio ostavštine iz zbirke Željka Kovačića, na kojoj se Josip Cugovčan iskreno zahvaljuje njegovoj supruzi Tereziji Kovačić.

01.05.2018.
Mještani Draganec  proslavili uz grah i druženje Međunarodni praznik rada.       (Više o tome na FB Draganci)

30.4.2018.
Potpisani ugovori o financiranju sesvečkih udruga
U Maloj vijećnici zgrade Općine Podravske Sesvete danas u 19,00 sati predstavnici Općine Podravske Sesvete i Udruga  potpisali su ugovor o financiranju programa rada Udruga za 2018. godinu.
Detaljnije o Odluci i programima udruga:
http://www.podravske-sesvete.hr/images/odluka_udruge0001.pdf
29.4.2018.
Prva sveta pričest

Danas su učenici 3. Razreda PŠ Podravske Sesvete, njih 15, primili u Župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama, sakrament Svete pričesti. Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta vjernicima - roditeljima, prijateljima i gostima. Uz učenike je bila i njihova učiteljica Maja Pandur Škudar. Svečanost je uljepšao crkveni zbor pod vodstvom čs. Karmen Hajdinjak

 

1

2 3 4 5 6

Stranica 4/6
2018.

 

O Podravskim Sesvetama

Zemljopisni položaj    Povijest  Priroda
_______________________________

Obrazovanje

Osnovno školstvo, predškolski odgoj,
ostale obrazovne aktivnosti

________________________________________

Feljtoni

Znanstveno istraživački radovi s tematikom
 iz Podravskih Sesveta,
 besplatne knjige u .pdf formatu

_______________________________

Sesvečki umjetnici, udruge i društva

slikari, kipari, pisci, fotografi...
________________________________________

Our emigrants

Naši iseljenici
_______________________________

Kiparski EKO-vrt

Vrt sačinjavaju skulpture oblikovane u
hrastovom drvetu u prirodnoj veličini...

_______________________________

Sesvečko muzičko blago

Ivan Rep i Andrija Štefanić Mišeta

Glazbeni sastavi, svirači, pjevači,
 izrađivači glazbala, zapisivači...

________________________________________

Glazbena baština kajkavskoga kraja

Podravski narodni sastavi
Zagorski narodni ansambli
Internet radio - 24 sata uživo domaći sastavi

_______________________________

Kratkopisi

Filmovi o Podravskim Sesvetama,
 sesvećicama i sesvečanima

____________________________

Podravske Sesvete: 
  Položaj        Povijest        Priroda
Ostale internet stranice o
Podravskim Sesvetama
Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća
Feljtoni - istraživački radovi sa
sesvečkom tematikom
Arhiva vijesti po godinama 2006.-2017.
Besplatne knjige podravskih autora
Draganci
Obrazovanje
Ferdo Rusan
Korisni linkovi 
Gospodarstvo
Autori i kontakt
Mekiš
Župa
DVD
Kratkopisi
Sport
PS WiFi
Our emigrants  (Naši iseljenici)
Kiparski Eko-vrt
Udruge i društva
Sesvečki umjetnici
Sesvečko muzičko blago
Glazbena baština kajkavskoga kraja
 
 

Neslužbene, znanstveno-obrazovne i
 informativne stranice o Podravskim Sesvetama!
_______________________
Napomena:
Stranice ne upotrebljavaju "kolačiće" ("cookies"), niti prikupljaju
 privatne podatke o
 posjetiteljima stranica.

Politika zaštite osobnih podataka na
serverima na kojima se nalaze naše stranice dostupna je na adresama:
https://midnel.hr/pravilnik/ i https://midnel.hr/privatnost/ .
Computer design and copyright
 ©1998. - 2018
.