neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

Početna stranica

ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI 

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

 

/ vijesti 2018.
10.07.2018.
Članovi HBZ u Americi na Etno imanju Josipa Cugovčana

Danas je na Etno-imanju Josipa Cugovčana bilo vrlo živo i zanimljivo. Gosti su bili članovi Hrvatske bratske zajednice u Americi iz grada Pittsburga. Ukupno njih 86 pod vodstvom predsjednika Edward W. Pazo-a. i užeg kruga vodstva HBZ.

Uz Josipa Cugovčana njihov doček je organizirala Turistička zajednica područja Dravski Peski koju je predstavljao  Danijel Zvonar, predsjednik i ujedno načelnik općine Kalinovac, te uz pomoć poznatog sesvečkog kipara Krunoslava Posavca. Gosti su uživali u predstavljenim domaćim proizvodima, u sadržajima Etno-imanja te u zvukovima podravske glazbe koju je za njih na cimbalu izvodio Tomislav Zvonar iz Šemovaca.

01.07.2018.
Sesvečki umirovljenici na Picokijadi

Udruga umirovljenika Podravske Sesvete nastupala je danas u Đurđevcu na Picokijadi u tradicionalnoj povorci aranžiranih kola. Naši umirovljenici nastupali su treći po redu s temom „Od konoplje do vlakna, od vlakna do platna !“     Nastupili su sa trojim kolima koja su se danima prije pripremala, a materijali za nastup prikupljali su se okolo od bliže i dalje rodbine i susjeda u Podravskim Sesvetama.  Nastupilo je oko 20 umirovljenika.                     

28.06.2018.
Potpisan ugovor s izvođačem radova


   28. lipnja 2018. u 14,00 sati u prostorijama Općine Podravske Sesvete potpisan je ugovor između izvođača radova firme KOMFORT iz Zagreba koju je predstavljao direktor Đuro Kucelj i Općine Podravske Sesvete u čije ime je ugovor potpisao općinski načelnik Krunoslav Bratanović. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamjenik načelnika Mladen Sitek.
- Radi se o ''Rekonstrukciji i uređenju dijela ulice Ivana Mažuranića'' u Podravskim Sesvetama. Tim radovima obuhvaćena je izrada asfaltiranog kolnika i parkirališta ( put oko crkve )
- Početak radova je predviđen za 2. srpnja 2018. godine; a završetak u mjesecu rujnu 2018.

25.06.2018.
Održan 10. šaranski kup - "Željko Migač"

U vremenu od 22.06. do 25.06. 2018. godine , na jezeru „Šarje“ održan je 10. jubilarni šaranski kup „Željko Migač“ .
 Na njemu već tradicionalno nastupaju ekipe ribolovaca iz bliže
i dalje okolice Podravskih Sesveta
 i rijeke Drave.

Ove godine sudjelovalo je 9 ekipa,  a poredak je bio slijedeći: CT 1. Podmornica, 2. Sesvečoki, 3. AS . Završna svečanost održana je na ŠRC Karula 25.6.2018. godine. Medalje i nagrade je podijelio zamjenik općinskog načelnika Mladen Sitek. Tom prilikom, domaćinu ŠRK Kečiga, Općina Podravske Sesvete  dala je  na korištenje prostoriju u zgradi Karaule. Ostali sudionici: Bad Boys, Amateri, Babuškari, Vinarija Šipek, Crni i žuti i LKP. Najveća  ulovljena riba bio je amur 8,94 kg koju su ulovili članovi Podmornice. Svi zajedno ulovili su: Amura – 38,94 kg i šarana – 41,82 kg. Sve ulovljene ribe su puštene natrag u vodu.

16.06.2018.
Nakon 40 godina ponovo u školskim klupama
 

Nekadašnji učenici 8.d razreda PŠ Podravske Sesvete, generacija rođena 1963./64. godine, ponovo su se našli u školskim klupama kako bi proslavili 40. godišnjicu „Male mature“ (šk.god. 1977./78.) Tijekom međusobnog pozdravljanja bilo je lijepo stisnuti ruku nekom tko se  sjeća davnih, ali lijepih, uspomena i događaja. Nakon zajedničkog fotografiranja slijedio je sat razrednika.
„Divno je ponovno vidjeti školske kolege i kolegice i podijeliti s njima što ti se sve dogodilo u životu.
Kada u istoj učionici, možda i u istoj klupi i stolici, nakon prozivke naše razrednice Božice Rasinec malo bolje pogledaš, proradi ti sjećanje, film se vrati unatrag,  te ti svi počinju izgledati kao 1978. godine“, rekao nam je Vlado, jedan od sudionika proslave.
Nakon „službenog“ dijela nastavljeno je zajedničko druženje.

16.06.2018.
Održana prva radionica Udruge "Fletni dijak" na ŠRC karaula

Udruga za rano otkrivanje mladih inovatora "FLETNI DIJAK" održala je svoje prve radionice na ŠRC Karauli u vremenu od 9,00 - 15,00 sati. Radionice su održane za sve učenike polaznike PŠ Podravske Sesvete. Iznenađujući je podatak da je na radionicama sudjelovalo više od 60 učenika. Radionice su pripremali učitelji koji su im danas bili mentori i usmjeravali ih u određenim zadacima. Popis radionica: 1. Radionica glagoljice - kratko predavanje o razvoju pisma glagoljice, pisanje imena na glagoljici, izrada privjeska s utisnutim glagoljičkim slovom te karton tisak, rezanje šablona (glagoljičkih slova) i otisak imena udruge na papir. - voditeljice: učiteljice Petra Štefec i Tanja Britvić 2. Mala škola robotike - programiranje na mikrobitu - voditelj: učitelj Tomislav Štefančić 3. Literarna radionica - pisanje teksta himne Udruge - voditeljica: učiteljica Božidarka Šignjar Sabolić 4. Foto radionica i mali izviđači - izrada fotografija i kratak osvrt na rad pojedine radionice te prezentacija rada svake radionice: - voditeljica: učiteljica Maja Pandur Škudar 5. Radionica dječjih izuma - prezentacija vlastitih radova - voditelj: učitelj Vlado Halusek 6. Grafička radionica - izrada loga Udruge - voditeljica: učiteljica lva Šklebar 7. Kemijska radionica - izrada boja od prirodnih materijala (ugljen, cvijeće, crveni kupus, trava...) - voditeljica: učiteljica Veronika Jagić.
U ime Udruge zahvaljujemo svim roditeljima koji su podržali naš rad i omogućili dolazak svojoj djeci na radionice. Također zahvaljujemo našim mentorima koji su se pripremali i odvojili svoje vrijeme za rad s učenicima. Nadamo se da ćete nas podržavati i u daljnjem radu.                                                                                                          Izvor: Petra Štefec, učiteljica

03.06.2018.
Druženje s članovima Konjičkog kluba Podravske Sesvete

U okviru svojih redovnih aktivnosti Konjički klub Podravske Sesvete organizirao je druženje svojih članova s djecom i roditeljima Podravskih Sesveta i okolice na prekrasnim terenima ŠRC karaula. Bila je to jedinstvena prilika za sve ljubitelje prirode, konja, rijeke Drave, da uživaju cijeli dan u vožnjama  rascvjetalim podravskim poljima, putovima uz rijeku Dravu ili u maženju i hranjenju četveronožnih ljubimaca. Uz to mogli su se upoznati sa alatima naših starih poljoprivrednika, vidjeti plug i ornice i upoznati se s tehnikom oranja. Za sve prisutne je pripremljeno i tekuće osvježenje kao i čuveni sesvečki gulaš pripremljen na kotlu od domaćih majstora „šeflje i drvene kuhače“.

03.06.2018.
Godišnja skupština KPU "Mladost"

U velikoj sali Društvenog doma u Podravskim Sesvetama članovi KPU „Mladost“ održali su redovnu Godišnju skupštinu uz prisustvovanje   40-tak članova. Uz opširan Dnevni red između ostalog predsjednik društva Vladimir Pintarić i tajnik Krunoslav Vlašić  podnijeli su izvještaj o radu, te financijski izvještaj  za 2017. godinu. Nakon opširne rasprave donesene su određene odluke te je usvojen  Plan rada i Financijski plan za 2018. i 2019. Godinu. Nakon službenog dijela slijedila je zakuska te trening na nogometnom igralištu u sklopu pripreme za nastup na Olimpijadi starih narodnih sportova u Brođancima.

02.06.2018.
Studenti potpisali ugovore o dodijeli stipendija

Temeljem Odluke općinskog načelnika Općine Podravske Sesvete za akademsku godinu 2017./2018. dodijeljene su stipendije u visini 500 kn mjesečno 24-orici studenata i studentica s područja naše Općine. Shodno tome u maloj sali Općine Podravske Sesvete potpisani su ugovori o dodijeli stipendija uz prisustvo roditelja studenata te općinskog načelnika Krunoslava Bratanovića i njegovog zamjenika Mladena Siteka.

 

1

2 3 4 5 6

Stranica 3/6
2018.

 
 
Podijelite sadržaj stranice na:

I u 2018. godini možete nas i dalje pratiti na poveznicama dolje:

http://www.podravske-sesvete.eu
https://www.facebook.com/podravskesesvete

https://www.facebook.com/dragancisesvete
https://www.facebook.com/podravina365
https://www.youtube.com/user/Kratkopisi
http://www.muzikasi.eu
 
 

 

O Podravskim Sesvetama

Zemljopisni položaj    Povijest  Priroda
_______________________________

Obrazovanje

Osnovno školstvo, predškolski odgoj,
ostale obrazovne aktivnosti

________________________________________

Feljtoni

Znanstveno istraživački radovi s tematikom
 iz Podravskih Sesveta,
 besplatne knjige u .pdf formatu

_______________________________

Sesvečki umjetnici, udruge i društva

slikari, kipari, pisci, fotografi...
________________________________________

Our emigrants

Naši iseljenici
_______________________________

Kiparski EKO-vrt

Vrt sačinjavaju skulpture oblikovane u
hrastovom drvetu u prirodnoj veličini...

_______________________________

Sesvečko muzičko blago

Ivan Rep i Andrija Štefanić Mišeta

Glazbeni sastavi, svirači, pjevači,
 izrađivači glazbala, zapisivači...

________________________________________

Glazbena baština kajkavskoga kraja

Podravski narodni sastavi
Zagorski narodni ansambli
Internet radio - 24 sata uživo domaći sastavi

_______________________________

Kratkopisi

Filmovi o Podravskim Sesvetama,
 sesvećicama i sesvečanima

____________________________

 
 

 

 
 
Podravske Sesvete: 
  Položaj        Povijest        Priroda
Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama
Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća
Feljtoni
-
istraživački radovi sa sesvečkom tematikom
Arhiva vijesti po godinama 2006.-2017.
Besplatne knjige podravskih autora
Draganci
Obrazovanje
Ferdo Rusan
Korisni linkovi 
Gospodarstvo
Autori i kontakt
Mekiš
Župa
DVD
Kratkopisi
Sport
PS WiFi
Our emigrants  (Naši iseljenici)
Kiparski Eko-vrt
Udruge i društva
Sesvečki umjetnici
Sesvečko muzičko blago
Glazbena baština kajkavskoga kraja
 
 


 

Neslužbene, znanstveno-obrazovne i informativne stranice o
Podravskim Sesvetama!

_______________________

Computer design and copyright
 ©1998. - 2018
.

 Napomena:

Stranice ne upotrebljavaju
 "kolačiće" ("cookies"),
 niti prikupljaju podatke o posjetiteljima stranica.

Politika zaštite osobnih podataka
na serverima na kojima se nalaze naše stranice dostupna je na adresama:

https://midnel.hr/pravilnik/    i    https://midnel.hr/privatnost/ .