neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

    ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI    

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

 

 

    Rođak  Roza

 

  Rođena je na Dragancima 29.8.1941. godine u domu seljaka.  Otac Valent Franjić je samouki svirač. Brat Stjepan Franjić, bugarist sastava Lengeri. Dakle obitelj mužikaša, što se itekako odrazilo i na samu Rozu. Pokazuje vrlo rano naklonost pjesmi i veselju. Pjeva i svira bugariju. Pogotovo pokazuje sklonost pjevanju a naročito prilikom kućnih okupljanja odnosno tzv. čehanja perja i čišćenja oraha. Bavi se i ozbiljnije muzikom te tako biva i jedno stanovito vrijeme članom sastava Vlašički. Danas se rado prisjeća tih svojih dana, osobito kada čuje pjesme iz svoje mladosti. No kako kaže i sama za sebe : „ To su bili dani. No znaš gda god čujem dobru pesmu , jednostavno si zapopevam a pogotovo v sobotom navečer uz onu glazbenu emisiju kaj ide na Brodu „ Slavonsko veselje“.

 

 

    Matija Nađ (1930.-2006. )
 
  Sin Luke i Ljubice Nađ, rođen na Dragancima 24.02.1930. Od mnogobrojne braće jedini pokazuje sklonost i nadarenost prema glazbi. Svira harmoniku pjeva a isto tako dobar je i plesač. Uglavnom glazbom se bavi po manjim društvenim okupljanjima. Poljoprivrednik, zidar, vatrogasac, a ponajviše pravi Podravac odlike su ovoga čovjeka. Istaknuti član društvena života na Dragancima i inicijator svih zbivanja do 90 tih godina prošloga stoljeća.
 
 
  Sesvečki glazbeni sastavi, svirači i pjevači, izrađivači glazbala, zabavljači, zapisivači...

 

Narodni glazbeni sastavi iz Draganca

Podravski narodni glazbeni sastavi

Kajkavska kulturna muzička baština

 

Neslužbene, znanstveno-obrazovne i informativne stranice o Podravskim Sesvetama!
Computer design and copyright ©1998.-2022.