neslužbene stranice o Podravskim Sesvetama

Početna stranica

ŽUPA    DRAGANCI    MEKIŠ    GOSPODARSTVO    SPORT    DVD    PS WI-FI   KORISNI  LINKOVI 

Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama        Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća           Autori i kontakt

Svaku objavu ovdje možete pronaći i na našoj FB stranici  "Podravske Sesvete kroz vrijeme"
te pogledati mnogo više fotografija vezanih uz svaku temu!

/ vijesti 2019.
 
_____
Osvještavanje razvoja odnosa čovjeka i konja kroz vrijeme u Podra

Read more at: https://epodravina.hr/foto-osvjestavanje-razvoja-odnosa-covjeka-i-konja-kroz-vrijeme-u-podravskim-sesvetama/

8. Kup natjecanje operativnih vatrogasaca

________________________________________

09.06.2019.

______

 

U organizaciji DVD-a i VZO Podravske Sesvete, a pod pokroviteljstvom Općine Podravske Sesvete, u nedjelju, 9. lipnja 2019.godine, u Podravskim Sesvetama je održano 8. Kup natjecanje operativnih vatrogasaca.
Sve nazočne pozdravili su zapovjednik VZO i DVD-a Podravske Sesvete Krunoslav Vlašić, zamjenik načelnika Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek i izaslanik Vatrogasne zajednice KC-KŽ županije Branko Vucikuja koji je i službeno otvorio natjecanje.
Natjecanje je održano na
14 različitih mjesta, a ekipe su se natjecale u slijedećim taktičkim zadacima: Unutarnja navala, Hidrant, Vježba s usisnom pumpom, Zečji nasip, Vježba s autocisternom, Izvođenje vatrogasnih zadaća, Vježba iznenađenja, Posprema opreme, Gašenje otvorenog prostora i Pronalaženje unesrećene osobe.
Na natjecanju su sudjelovale ekipe: DVD-a Klanjec, DVD-a Rajić, DVD-a Čret, DVD-a Kalinovac, DVD-a Breza, DVD-a Mala Črešnjevica, DVD-a Domaji, DVD-a Petrovsko, DVD-a Varaždinske Toplice, DVD-a Stančići, DVD-a Rakovec, DVD-a Sveti Đurđ i DVD-a Otočka, iz 6 županija. Natjecanje su posjetili i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz njemačkog grada Hallenberga. U pripremi i organizaciji natjecanja, te u samom natjecanju bilo je ukupno oko 200 vatrogasaca.
Prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Rakovec, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Čret a treće je mjesto osvojila ekipa DVD-a Kalinovac. Diplome i medalje članovima ekipa uručili su zapovjednik VZO i DVD-a Podravske Sesvete Krunoslav Vlašić i predsjednik DVD-a Podravske Sesvete Damir Drvenkar.
Po završetku natjecanja, nazočnima su se obratili zamjenik načelnika Općine Mladen Sitek i izaslanik VZ Branko Vucikuja koji je svečano zatvorio natjecanje. Cilj natjecanja bio je promicanje vatrogastva, VZO i DVD Podravske Sesvete, DVD Mekiš i Općinu Podravske Sesvete, te ostvariti druženje i prijateljske odnose s drugim dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

 
 
_____
Osvještavanje razvoja odnosa čovjeka i konja kroz vrijeme u Podra

Read more at: https://epodravina.hr/foto-osvjestavanje-razvoja-odnosa-covjeka-i-konja-kroz-vrijeme-u-podravskim-sesvetama/

LU Jelen - gađanje glinenih golubova

 _____________________________________________

09.06.2019.

______

LU „Jelen“ Podravske Sesvete organizirala međudruštveno natjecanje u gađanju glinenih golubova
U natjecanju je sudjelovalo 19 ekipa s oko 200 sudionika. Supokrovitelj je bila Općina

Podravske Sesvete. Natjecanje je održano na terenima oko Lovačkog doma udruge na pjeskari Šarje, u nedjelju 9.lipnja 2019.
Po završetku pucnjave rezultati su bili slijedeći:
- Ekipni poredak: 1 mjesto "Srndać" Kloštar Podravski, 2 mjesto "Lisica" Hlebine II, i 3mjesto "Lisica" Hlebine I.
-
Pojedinačno natjecanje: 1. Mladen Kolarek Lisica Hlebine, 2. Slobodan Graber Lisica Hlebine i 3. mjesto Kovačić Damir Srndać Kloštar Podravski.
- Najbolji pojedinac na Fair Play-u bio je Botak Anđelko Srnjak Ludbreg.
- Rezultati zračna puška: 1. Kovač Željko 43 kruga, 2. Gabaj Goran 42 kruga, 3. Ctunjek Zoran 41 krug.
Zbog vrućeg vremena popilo se mnogo vode, a sesvečki lovci-kuhari podijelili su mnogo kuhanih vrhunskih kobasica s kruhom, te vinom ili pivom kao prilogom, a na kraju ljuti vreli paprikaš izrađen po čuvenoj sesvečkoj formuli. Za kotla oblizati.
 
 
_____
Osvještavanje razvoja odnosa čovjeka i konja kroz vrijeme u Podra

Read more at: https://epodravina.hr/foto-osvjestavanje-razvoja-odnosa-covjeka-i-konja-kroz-vrijeme-u-podravskim-sesvetama/

Predstavnici DVD-a iz Hallenberga posjetili Podravske Sesvete

 _____________________

09.06.2019.

______

 Poseban gost, bio je Josip Juratović, jedini Hrvat zastupnik u njemačkom parlamentu – Bundestagu koji je predvodio delegaciju njemačkih vatrogasaca. Gosti su posjetili sesvečki Park mira te su razgledali hrastove kipove posvećene raznim ličnostima iz povijesti, a nakon toga su posjetili Etno imanje Josipa Cugovčana koji ih je upoznao s životom sesvečana i sesvećica u neka davna vremena te razgledali njegove zbirke. Posjeta je upriličena prigodom održavanja 8. kup natjecanja operativnih vatrogasaca u Podravskim Sesvetama 9.6.2019. Gosti su s velikom pažnjom pratili i nekoliko vatrogasnih vježbi, a potom su posjetili TRC Karaulu.

 
 
_____
Osvještavanje razvoja odnosa čovjeka i konja kroz vrijeme u Podra

Read more at: https://epodravina.hr/foto-osvjestavanje-razvoja-odnosa-covjeka-i-konja-kroz-vrijeme-u-podravskim-sesvetama/

“Osvještavanje razvoja odnosa čovjeka i konja kroz vrijeme“

______________________

02.06.2019.

______

Športski konjički klub Podravske Sesvete organizirao je danas u nedjelju 2. lipnja 2019. godine s početkom u 10,00 sati druženje s djecom
i svim ostalim posjetiocima SRC Karaula u Podravskim Sesvetama uz zanimljiv naslov -

“Osvještavanje razvoja odnosa čovjeka i konja kroz vrijeme“-. Bilo je to sportsko, rekreacijsko i terapijsko druženje,jahanje i vožnja poznatim sesvečkim starinskim kolima. Posjetitelji su mogli uživati u ljepoti i eleganciji četveronožnih ljubimaca, malih i velikih, saznati nešto o njihovom načinu života i potrebama, navikama, dresuri i prijateljstvu. Mogli su uživati u prekrasnoj dravkoj prirodi i toplom, lijepom vremenu, te svoje želje, osjećaje i snove podijeliti sa svojim novim prijateljima. Na kraju za sve njih čuveni sesvečki majstori žlice i vilice pripremili su vrhunske specijalitete sa žara. Druženje je sufinancirala Općina Podravske Sesvete.

 
 
_____

Dani otvorenih vrata udruga

_________________________________________________

18.05.2019.

______

Na terenima
 ŠRC Karaula
 u Podravskim Sesvetama održani su drugi po redu Dani otvorenih vrata udruga s područja TZ Dravski peski s početkom u 14,00 sati. Supokrovitelj je bila Općina Podravske Sesvete.

Manifestaciju su otvorili Alen Janči voditelj TZ i Mladen Sitek, zamjenik općinskog načelnika. U kulturno-umjetničkom dijelu nastupale su HFD Sesvečice. Sudjelovale su brojne udruge iz Kozarevca, Kloštra Podravskog, Hlebina, Ferdinandovca, Koprivnice i domaćina Podravskih Sesveta. Udruge su se predstavile u svom najboljem svijetlu pa su posjetioci tako mogli vidjeti zanimljive ručne radove na tekstilu ili od papira, likovna umjetnička djela, radove u drvu, mogli su probati domaće kolače i razne napitke. Oni snalažljiviji mogli su u sportskom dijelu bacati potkove ili se voziti u kočiji. Za sve sudionike bio je na kraju za okrjepu vatreni sesvečki gulaš od mesa divljači koji su pripremili članovi sesvečke Lovačke udruge.

 

 
_____

Geolozi u posjetu Josipu Cugovčanu

_________________________________________

14.05.2019.

______

U subotu Etnografsku i paleontološko – arheološku zbirku Josipa Cugovčana posjetilo Hrvatsko društvo geologa iz Zagreba. Voditeljica ove turističko-stručne grupe bila je Dr.sc. Jadranka Mauch Lenardić upraviteljica Zavoda za paleontologiju i geologiju kvartara Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Josip Cugovčan etnograf, kulturolog te izvrstan poznavatelj paleontoloških i arheoloških nalazišta Podravskih Sesveta i okolice, posjetitelje je upoznao ukratko s nalazištima ovog podravskog kraja vezanih uz rijeku Dravu. Nakon obilaska terena, geolozi su imali priliku upoznati se s privatnom zbirkom nađenih arheoloških

artefakata koje Josip Cugovčan čuva u svojoj zbirci. Posebno su bili impresionirani odlično sačuvanim kostima stepskog mamuta, vunastog nosoroga, dabra, šumskog slon, divljeg konja... Tom prilikom razgledali su i izložbu pisanica koja ima svoj postav na etno imanju u sklopu koje je izloženo tristotinjak pisanica 30 autora iz 11 zemalja.

 
 
_____

Sveta Potvrda

_____________________________________________________________

13.05.2019.

______

U župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama na blagdan Gospe Fatimske, pred mnoštvom rodbine, prijatelja i vjernika učenici 8. razreda PŠ Podravske Sesvete, ukupno njih 15, primili su sakrament Svete potvrde. Misno slavlje predvodio je mons. Josip Mrzljak biskup varaždinski uz pomoć Krunoslava Kefelje, našeg domaćeg župnika. Crkveni zbor predvođen čs. Karmen Hajdinjak je uveličao slavlje prigodnim pjesmama.

 
 
_____

Sesvečice glavne na Virovskoj prkačijadi (Velikoj i Maloj)

__________________________

12.05.2019.

______

Na 4. Međunarodnom festivalu tradicionalnih kolača u Virju pod imenom Prkačijada, pred mnoštvom posjetilaca željnih finih kolača i bogatog kulturnog programa, sesvečka Udruga žena „Ružice“, koju čine žene i djevojke inače zaposlene u Pekari Dergez, dobile su Priznanje za najbolji prkač. Nije ni moglo biti drugačije jer je kolač napravljen po domaćoj

sesvečkoj recepturi, s mnogo ljubavi i pažnje od probranih sastojaka koje nam daje priroda.
- na Maloj prkačijadi sudjelovale su učenice 4. razreda naše škole, sa svojom učiteljicom Majom Pandur Škudar. Tamo su nosile doma ispečene prkače, linzere i breskvice, koje su proglašene najboljim prkačem na Maloj prkačijadi. Dok su se tamo okušale u spremanju popularnih Bananki. Učenice, osim što su marljivo, vješto i sa velikom ljubavlju pravile svoje kolače, zasluženo su osvojile 2. mjesto u predstavljanju svojih prkača. Oduševljene, bogatije za nova prijateljstva i nova iskustva, iscrpljene, ali sa smješkom na licu svojoj školi i svom mjestu bile su na ponos i diku.

 
 
_____

„Plijevim žito, raste grahorica…“

____________________________________________________

01.05.2019.

______

U sklopu serijala „Od pšeničnog zrna do pogače“, danas su članice Udruge umirovljenika Podravske Sesvete, plijevile i čistile pšenicu od korova, ručno, kao nekad u stara dobra vremena. Nakon napornog rada dobro je došla

okrjepa, rakija od sesvečkih autohtonih šljiva „oslača“ i domaća „debela“ slanina s lukom i kuhanim jajima. Za prste polizati.

 
 
_____

Udruga umirovljenika Podravske Sesvete

__________________________________________

28.04.2019.

______

Na Matkinu nedjelju, godine Udruga umirovljenika Podravske Sesvete organizirala je tradicionalno druženje s umirovljenicima iz Osijeka, Kloštra Podravskog, Šandrovca i Turanovca. Održan je nastup pjevačkih zborova, a Jelica Tudić i Josip Cugovčan prikazali su svima izvedbu matkanja na sesvečki način.

 
 
_____

Prva pričest u Podravskim Sesvetama

_______________________________________________

28.04.2019.

______

Danas su u župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama kod poldanje Mise, pred mnoštvom rodbine, prijatelja i vjernika učenici 3. razreda PŠ Podravske Sesvete,

ukupno njih 20, pristupili sakramentu Prve Svete Pričesti. Misno slavlje predvodio je Krunoslav Kefelja, naš domaći župnik, a crkveni zbor predvođen čs. Karmen Hajdinjak je uveličao slavlje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O Podravskim Sesvetama

Zemljopisni položaj    Povijest  Priroda
_______________________________

Obrazovanje

Osnovno školstvo, predškolski odgoj,
ostale obrazovne aktivnosti

________________________________________

Feljtoni

Znanstveno istraživački radovi s tematikom
 iz Podravskih Sesveta,
 besplatne knjige u .pdf formatu

_______________________________

Sesvečki umjetnici, udruge i društva

slikari, kipari, pisci, fotografi...
________________________________________

Our emigrants

Naši iseljenici
_______________________________

Kiparski EKO-vrt

Vrt sačinjavaju skulpture oblikovane u
hrastovom drvetu u prirodnoj veličini...

_______________________________

Sesvečko muzičko blago

Ivan Rep i Andrija Štefanić Mišeta

Glazbeni sastavi, svirači, pjevači,
 izrađivači glazbala, zapisivači...

________________________________________

Kratkopisi

Filmovi o Podravskim Sesvetama,
 sesvećicama i sesvečanima

________________________________________

Glazbena baština kajkavskoga kraja

Podravski narodni sastavi
Zagorski narodni ansambli
Internet radio - 24 sata uživo domaći sastavi

Podravske Sesvete: 
  Položaj        Povijest        Priroda
Ostale internet stranice o Podravskim Sesvetama
Sesvečki telefonski brojevi ustanova i  poduzeća
Feljtoni
-
istraživački radovi sa sesvečkom tematikom
Arhiva vijesti po godinama 2006.-2017.
Besplatne knjige podravskih autora
Draganci
Obrazovanje
Ferdo Rusan
Korisni linkovi 
Gospodarstvo
Autori i kontakt
Mekiš
Župa
DVD
Kratkopisi
Sport
PS WiFi
Our emigrants  (Naši iseljenici)
Kiparski Eko-vrt
Udruge i društva
Sesvečki umjetnici
Sesvečko muzičko blago
Glazbena baština kajkavskoga kraja


 

___________________________________

Napomena:

Stranice ne upotrebljavaju
 "kolačiće" ("cookies"),
 niti prikupljaju podatke o posjetiteljima stranica.

Politika zaštite osobnih podataka
na serverima na kojima se nalaze naše stranice dostupna je na adresama:

https://midnel.hr/pravilnik/    i    https://midnel.hr/privatnost/ .
 

___________________________________

I u 2018. godini možete nas i dalje pratiti
 na poveznicama dolje:


http://www.podravske-sesvete.eu
https://www.facebook.com/
podravskesesvete

https://www.facebook.com/
dragancisesvete

https://www.facebook.com/
podravina365

https://www.youtube.com/user/
Kratkopisi

http://www.muzikasi.eu

 
___________________________________
 
Podijelite sadržaj stranice na:
___________________________________
 

 
___________________________________
 
 
Statistički demografski podaci za Župu Podravske Sesvete za 2018. godinu
Stanje duša (lat. Status animarum)  Župe Podravske Sesvete na dan  31.12.2018. za 2018.  godinu
31. prosinac 2018. 
Neslužbeni podaci Župe Svih svetih
Podravske Sesvete
 
Kršteni    12 (6M+6Ž)
 
Vjenčani  6
 
Umrli  26(13M+13Ž)
 
Na području Koprivničko-križevačke županije lani je sklopljeno ukupno 447 brakova, a rastavilo se njih čak 265. Od toga su se 222 para odlučila na građanski oblik stupanja u brak, a tek nešto više, njih 255 na vjerski oblik, odnosno crkveno vjenčanje.

Read more at: https://epodravina.hr/kolaps-braka-nevjerojatnih-60-posto-brakova-u-zupaniji-se-raspalo-a-u-koprivnici-je-vise-brakova-sklopljeno-kod-maticara-nego-u-crkvi-nina-hrenic-ne-radimo-na-sebi-na-braku-i-nismo-tolerantni/
Na području Koprivničko-križevačke županije lani je sklopljeno ukupno 447 brakova, a rastavilo se njih čak 265. Od toga su se 222 para odlučila na građanski oblik stupanja u brak, a tek nešto više, njih 255 na vjerski oblik, odnosno crkveno vjenčanje.

Read more at: https://epodravina.hr/kolaps-braka-nevjerojatnih-60-posto-brakova-u-zupaniji-se-raspalo-a-u-koprivnici-je-vise-brakova-sklopljeno-kod-maticara-nego-u-crkvi-nina-hrenic-ne-radimo-na-sebi-na-braku-i-nismo-tolerantni/
Na području Koprivničko-križevačke županije lani je sklopljeno ukupno 447 brakova, a rastavilo se njih čak 265. Od toga su se 222 para odlučila na građanski oblik stupanja u brak, a tek nešto više, njih 255 na vjerski oblik, odnosno crkveno vjenčanje.

Read more at: https://epodravina.hr/kolaps-braka-nevjerojatnih-60-posto-brakova-u-zupaniji-se-raspalo-a-u-koprivnici-je-vise-brakova-sklopljeno-kod-maticara-nego-u-crkvi-nina-hrenic-ne-radimo-na-sebi-na-braku-i-nismo-tolerantni/
Na području Koprivničko-križevačke županije lani je sklopljeno ukupno 447 brakova, a rastavilo se njih čak 265. Od toga su se 222 para odlučila na građanski oblik stupanja u brak, a tek nešto više, njih 255 na vjerski oblik, odnosno crkveno vjenčanje.

Read more at: https://epodravina.hr/kolaps-braka-nevjerojatnih-60-posto-brakova-u-zupaniji-se-raspalo-a-u-koprivnici-je-vise-brakova-sklopljeno-kod-maticara-nego-u-crkvi-nina-hrenic-ne-radimo-na-sebi-na-braku-i-nismo-tolerantni/

 

     
 

1

2 3 4

5

Stranica 4/5
2019.

________________________________________________________________________

Neslužbene, znanstveno-obrazovne i informativne stranice o Podravskim Sesvetama!
Computer design and copyright©1998. - 2020.